Hoe overleef ik de maandag?- 3 effectieve tips die je nog niet wist

Morgen is het weer zo ver, het begin van een nieuwe (werk) week en beginnende gevoelens van tegenzin…En, don’t worry jij bent niet de enige die rode vlekken in de nek krijgt bij de gedachte aan de maandag alleen al.

Maar waarom doen we met zijn allen nou zo spastisch als het om de maandag gaat? Tenslotte is het maar gewoon een dag toch?

Voor mij is de maandag eigenlijk best een relaxte dag en ik zal je vertellen waarom:

1. Weer een nieuwe maandag, weer een nieuwe week, weer nieuwe mogelijkheden.

Maandag staat voor mij equal aan nieuwe mogelijkheden, want op maandag barst ik van de leuke nieuwe ideeën die ik de aankomende week wil bewerkstelligen, uitproberen en/of gedaan wil hebben. Natuurlijk totaal niet realistisch om alles uitgewerkt te hebben maar, daar is het maandag voor, want je hebt immers nog de hele week 😉

2. Laat je omringen door mensen, dieren, dingen die je inspireren.

En dan bedoel ik niet je bed… Maar bijvoorbeeld waarom wachten tot het weekend is om iets leuks, inspirerends of geks te doen? Plan een etentje of een date in met iemand waarvan je zeker weet, jij bent leuk en wij hebben het leuk samen. Of begin een creatief project. Ga een creatief project aan wat je heel leuk lijkt, maar wat ook groot is. Je zult je goed voelen als het af is.

3. Dat je de maandag zo stom vindt, is maar een gedachte die je zelf creëert. 

En jij bént niet je gedachten, je gedachten is gewoon een gedachten. Net als elk uur een uur is en elke dag een dag is of het nu zondag of maandag is. Het leven gaat door ongeacht wat voor dag het is. Eigenlijk bestaat je leven uit heel veel nu’s achter elkaar en maandag staat niet los van al de andere nu’s. Het is wat het is, gewoon een dag in je leven. Een dag die je net zo fijn kunt ervaren als een zondag tenzij je dat creëert.

Wat zijn voor jou de grootste uidagingen, om te starten met een nieuwe week? Ik ben benieuwd naar je reactie!

Geef een reactie